Helado.be
Image default
Kinderen

25 Weken Zwangerschap informatie

Week 25 van de zwangerschap

Lichamelijk voelt u zich nu nog prima. U zult alleen vaker voor controle naar de verloskundige, of de gynaecoloog moeten. Dit kan veranderen van een keer in de 4 weken naar een keer in de 3 weken. U kunt wat last krijgen van een harde buik. Dit komt omdat de spieren van de baarmoeder samentrekken om zo alvast te oefenen voor de bevalling. Uw lichaam bereid zich dan voor op de weeën, ook wel oefen- of voorweeën genoemd. Dit is heel normaal en u hoeft zich hierover dan ook geen zorgen te maken. Hebt u er te vaak last van dan is het raadzaam om meer rust te nemen, licht ook uw gynaecoloog of verloskundige in als u te veel pijn krijgt.

Rust tijdens de zwangerschap is erg belangrijk, neemt u te weinig rust dan kan dat de groei van de baby belemmeren. Rust en ontspanning blijven belangrijk, zeker nu de baby in vanaf deze periode ook bewust kan voelen. Het voelzintuig van de baby is helemaal ontwikkelt.

http://www.wekenzwangertips.nl/product/alecto-dbx89-eco-dect-babyfoon

 

Dit is mijn tweede zwangerschap en ben nu 7 maanden onderweg. Ik probeer natuurlijk mijn zoontje van 4 erbij te betrekken. Heb hem verteld dat hij een zusje krijgt, en dat ze in mijn buik groeit. In het begin vond hij dit allemaal reuze interessant, maar nu mijn buik groter word en ik vaak moe ben en minder tijd en energie heb om met hem te spelen is zijn gedrag erg negatief geworden. Hij zegt dat ik niet lief meer ben en gisteren toen ik hem wilde knuffelen heeft hij zelf mijn buik hard gestompt, Ik werd daar erg kwaad op waar hij natuurlijk weer heel heftig op reageerde. Ook heeft hij tegen mijn man gezegd dat hij geen zusje wil en dat het niet eerlijk is. Mijn man zegt dat ik het niet persoonlijk op moet vatten, maar mijn kleine lieveling was zo kwaad op me dat het mij echt pijn  deed. Is dit normaal gedrag?

Voor meer info : http://www.wekenzwangertips.nl/blog/