Helado.be
Image default
Gezondheid

10 Gezonde ingrediënten die je in je sapje kunt doen om af te vallen

Er zijn zoveel redenen waarom mensen zo graag sappen, smoothies en andere vloeibare voeding drinken. Deze drankjes zijn handig en gemakkelijk te maken. Ze kunnen ook een goede manier zijn om voedingsstoffen binnen te krijgen zonder je maag te vullen met overtollige suiker, koolhydraten en calorieën. Maar als je overweegt om sap in je dieet op te nemen om af te vallen of betere voeding te krijgen, moet je misschien nog eens goed nadenken. Hoewel sommige van deze drankjes gemaakt zijn van gezonde ingrediënten zoals fruit en groenten, is het suikergehalte vaak zo hoog dat het alle mogelijke voordelen van de natuurlijke vitaminen en mineralen in het sap tenietdoet. Om je te helpen meer voeding binnen te krijgen en tegelijkertijd de suikers en koolhydraten in je dieet te verminderen, zijn hier 10 gezonde ingrediënten die je in je sapje kunt doen om af te vallen

Kale

Boerenkool is een superfood dat veel gezondheidsvoordelen heeft, waaronder het verlagen van je risico op kanker, hartaandoeningen en diabetes. Het bevat ook grote hoeveelheden vezels, ijzer en calcium. Een van de beste ingrediënten om toe te voegen aan je sap om gewicht te verliezen, heeft boerenkool een lage glycemische index, wat betekent dat het geen piek in je bloedsuikerspiegel veroorzaakt. Dit is gunstig als je wilt afvallen, want een hoge bloedsuikerspiegel kan honger en trek doen toenemen. Boerenkool bevat ook minder dan een gram suiker per portie en 38% van je dagelijkse waarde aan vezels, wat helpt om je langer vol te houden. Boerenkool kan in veel verschillende recepten worden gebruikt en kan ook worden geperst, dus je kunt het in je sappen gebruiken als je meer greens aan je dieet wilt toevoegen.

Bessen

Bessen is een vrucht uit de bonenfamilie en is een geweldig ingrediënt voor gewichtsverlies. Het is aangetoond dat het de vetverbranding verhoogt en buikvet vermindert. Het heeft ook anti-inflammatoire en anti-oxidant eigenschappen die helpen bij veel voorkomende gezondheidsproblemen zoals pijn, indigestie en allergieën. Bessen worden niet vaak rauw geconsumeerd, dus het kan zijn datje jouw eigen planten moet kopen of kweken om verse bonen te krijgen om sap van te maken. Bessen kunnen met andere vruchten worden geperst om jouw sap een unieke smaak te geven.

Gember

Gember is een wortel die in veel Aziatische keukens wordt gebruikt, en het kan ook aan je sap worden toegevoegd om je te helpen gewicht te verliezen. Gember is rijk aan vezels, wat constipatie helpt voorkomen en de spijsvertering bevordert. Het is ook een geweldige bron van mangaan, dat nodig is voor een goede insuline functie en metabolisme. Gember bevat ook antioxidanten die gunstig zijn voor het voorkomen van kanker. Als je wat smaak aan jouw sap wilt toevoegen, kan gember worden geperst met gember en citroen voor een smakelijke, gezonde drank.

Groene bladgroenten

Als je op zoek bent om wat groen aan jouw sap toe te voegen om gewicht te verliezen, probeer dan wat donkergroene bladgroenten toe te voegen, zoals boerenkool, spinazie of snijbiet. Deze groenten zitten boordevol vitaminen en mineralen en bevatten zeer weinig suiker. Groene bladgroenten bevatten ook vezels, waardoor je langer een vol gevoel hebt en ze helpen diabetes, hartaandoeningen en sommige vormen van kanker te voorkomen. Groene bladgroenten zijn het beste om te juicen als je de vezels uit de groente wilt halen. Als je meer groene groenten aan je sap wilt toevoegen, maar de vezels niet wilt verwijderen, probeer dan wat selderij of komkommer toe te voegen.

Kurkuma

Kurkuma is een specerij die veel gezondheidsvoordelen heeft, waaronder het helpen voorkomen van kanker, het reguleren van je bloedsuikerspiegel en het verminderen van ontstekingen. Het is ook een geweldig ingrediënt om in je sap te doen als je wilt afvallen. Je it een onderzoek is gebleken dat kurkuma sap de vetverbranding met maar liefst 17% kan verhogen. Het bevat ook een stof die kan helpen voorkomen dat vet wordt geabsorbeerd in de darmen. Als je wat smaak aan jouw sap wilt toevoegen maar ook gezondheidsvoordelen wilt toevoegen, probeer dan kurkuma te mengen met andere sappen zoals wortels, appels of sinaasappelsap.

Kokoswater

Kokoswater is een vloeistof die wordt gewonnen uit de binnenkant van de kokosnoot. Het is van nature rijk aan elektrolyten, waardoor het een goede optie is voor mensen die een zoutarm dieet volgen. Het is ook in verband gebracht met het helpen verminderen van buikvet en het reguleert de bloedsuikerspiegel. Kokoswater kan worden toegevoegd aan jouw verse vruchtensap of het kan worden geperst met andere vruchten om jouw sap een unieke smaak te geven. Een ding om in gedachten te houden is dat kokoswater veel calorieën bevat, dus als je sapt om gewicht te verliezen, wil je misschien de hoeveelheid die je gebruikt beperken. Kokoswater is ook vrij rijk aan suiker, dus als je suiker in je dieet probeert te vermijden, kun je beter een ander sap ingrediënt kiezen.

Citroenen of limoenen

Een goede manier om smaak aan je sap toe te voegen en tegelijkertijd het suikergehalte te verlagen, is door citroenen of limoenen toe te voegen. Citroenen en limoenen zitten boordevol vitaminen en mineralen, zoals vitamine C, riboflavine en kalium. Ze bevatten ook weinig suiker, waardoor ze een goede toevoeging zijn aan je sap als je suiker probeert te vermijden. Citroenen en limoenen kunnen in allerlei recepten worden gebruikt, zoals marinades en saladedressings. Ze kunnen ook tot sap worden verwerkt en aan je sap worden toegevoegd voor een citrussmaak zonder extra suiker. Een ding om in gedachten te houden is dat citroenen en limoenen veel citroenzuur bevatten. Als je gevoelig bent voor dit zuur, kun je beter een ander sapingrediënt kiezen.

Conclusie

Als je meer voedingsstoffen en vezels aan je dieet wilt toevoegen, kun je overwegen vers sap aan je dieet toe te voegen. Vers sap wordt gemaakt door het sap uit vers fruit of groenten te persen. Verse vruchtensappen zijn te koop in natuurvoedingswinkels en sapbars. Het lijkt misschien veel werk om je eigen sap te maken, maar het kan een geweldige manier zijn om meer voedingsstoffen aan je dieet toe te voegen en de volledige voordelen van de ingrediënten te krijgen. Als je meer groenten aan je dieet wilt toevoegen, kun je overwegen boerenkool, spinazie of snijbiet aan je sap toe te voegen. Als je meer smaak wilt toevoegen, probeer dan citroenen of limoenen toe te voegen. En als je meer hydratatie wilt toevoegen, voeg dan kokoswater toe aan je verse sap om af te vallen. Bekijk Sapje voor de beste tips over afvallen.

https://www.sap.je/